Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
Εγνατία 95, Θεσσαλονίκη
Title Image

Υπέρηχος Duplex (Triplex) φλεβών – αρτηριών – καρωτίδων

Το έγχρωμο υπερηχογράφημα Duplex (Triplex) είναι η καλύτερη μέθοδος για τον ενδελεχή έλεγχο των αρτηριών και των φλεβών σε όλο το σώμα του ανθρώπου: Τις καρωτίδες, την αορτή σε όλο της το μήκος, τα άνω και κάτω άκρα.

Μια πολύ σημαντική εξέταση των υπερήχων duplex είναι η εξέταση των καρωτίδων, δηλαδή των αγγείων τα οποία οδηγούν το αίμα προς το κεφάλι. Είναι μία εξέταση την οποία θα πρέπει να κάνουν σε τακτά διαστήματα σύμφωνα με την υπόδειξη του Ιατρού, όσοι πάσχουν από γνωστή αποφρακτική νόσο. Με την εξέταση ελέγχεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και προλαμβάνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούν σοβαρές αναπηρίες ή και θάνατο.

Αποτελεί επίσης σημαντική προληπτική εξέταση για έλεγχο των αγγείων, όσων πάσχουν από υπέρταση, από υπερλιπιδαιμία, σάκχαρο, ή καπνίζουν συστηματικά πολλά χρόνια.

Διενεργούμε έγχρωμο Υπερηχογράφημα Duplex Αγγείων (Colored Ultrasound Duplex Scan) για έλεγχο:

Καρωτίδων Αρτηριών

Κοιλιακής Αορτής και σπλαχνικών αρτηριών

Λαγονίων Αγγείων

Αρτηριών και Φλεβών Κάτω Άκρου

Αρτηριών και Φλεβών Άνω Άκρου

Ο υπέρηχος ελέγχει αποτελεσματικά τις αρτηρίες και τις φλέβες και τα κάτω άκρα, προκειμένου ο Αγγειοχειρουργός να διαπιστώσει εάν υπάρχουν στενώσεις ή αποφράξεις. Μπορεί να μετρήσει τις ταχύτητες ροής εντός των αρτηριών και των φλεβών οι οποίες δείχνουν την ποιότητα ροής του αίματος αλλά και την κατεύθυνση του αίματος προς τα πόδια ή προς το κεφάλι.

Ο έλεγχος των φλεβών με έγχρωμο duplex είναι αναγκαίος για τον σωστό σχεδιασμό της θεραπείας με laser, διότι ανάλογα με την διάμετρο της φλέβας θα καθοριστούν και οι ρυθμίσεις του κατά την διάρκεια της εφαρμογής.

Το υπερηχογράφημα Duplex βοηθάει πολύ στον προγραμματισμό χειρουργείων αλλά και όταν o Αγγειοχειρουργός χρησιμοποιεί ενδοφλέβιες ή ενδοαρτηριακές τεχνικές με τη χρήση καθετήρων, stent και μοσχευμάτων για αγγειοπλαστικές.